De dirigent

Wim de Penning...

ontving reeds op 7-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van de heer J. de Wit Sr. uit Zwijndrecht. Later zette hij zijn orgelstudie voort bij Herman van Vliet op de orgels van Oudewater, Woerden en Amersfoort. Verder legde hij zich toe op piano en koordirectie. Wim heeft de muzikale leiding over de koren Excelsior in Kockengen, het Bethelkerkkoor in Zwijndrecht en het Christelijk regiokoor West-Betuwe Shyr in Tricht. Behalve als dirigent van deze koren is hij veelvuldig als koorbegeleider op orgel, piano en synthesizer te horen. 

Als kerkmusicus is Wim verbonden aan de Protestantse Gemeente van Mijdrecht. In die functie is hij organist van de Janskerk (Bätz) en De Rank en geeft hij wekelijks leiding aan de cantorij en de zanggroep Inspire. Verder is hij organist in de Gereformeerde kerk in Kockengen. Daarnaast is Wim de tweede organist van de Breepleinkerk in Rotterdam.

Wim werkt mee aan de talloze grote projecten van dirigent Hans Matla, zoals de Jerusalem Passion (in binnen- en buitenland), grote koorconcerten en de speciale concerten rond de muziek van Karl Jenkins. Onvergetelijk zijn de concerten op 4 mei waar reeds meermaals The Armed Man werd uitgevoerd.

Van zijn hand verschenen reeds vele CD-opnames. Hierbij is hij zowel als solist, als begeleider of als dirigent te beluisteren.

Daarnaast is Wim actief als muziekproducent, zowel voor studio-opnames als tijdens live-concerten (geluidsversterking en live-uitzendingen van beeld en geluid).

Website: www.wimdepenning.nl